Tuesday, November 25, 2008

Hari bodoh sedunia 24/11/2008

Hari bodoh sedunia.

Bukan aku nak cakap satu dunia ni bodoh, tapi aku yang bodoh, dalam erti kata lain, hari paling malang.

Sebelum nak start type post ni, nak kene istigfar banyak-banyak sebab bila ingat-ingat balik aku da setat rasa geram.

Pagi semalam ialah pagi Isnin. Ntah kenapa aku awal gila sampai ofis, dengan hati yang seronok aku sempat pergi food court beli nasi lemak. Lepas dari itu.. mula lah hari bodoh sedunia aku. Sampai-sampai je kat opis, aku cari-cari kunci ofis, sebab sesapa yang paling awal boleh bukak ofis. Tapi tak jumpa. Baru aku teringat kunci ofis aku ada kat dalam drawer, dalam ofis.

Apakah????

Aku dah mula sumpah seranah diri aku sendiri. Dah lah panas kat sini. Ada lagi setengah jam nak pukul 9. Nasi lemak tak makan lagi. Epy for sure tak sampai lagi. Aku tex zax. Dia kat langkawi. Aku terlupa. Last-last aku pun tunggu la setengah jam kat depan pintu ofis sampai ofismet aku sampai.

Hari Isnin tu aku mmg half day sebab aku ada medical check up pukul 2.30. Jadi dalam pukul 2 lepas dapat green light dari bos, aku pun beredar. Dengan hati yang seronok aku menghala ke kereta aku. Semakin aku menghampiri kereta aku, aku perasan ada sesuatu yang tak kena. Aku mula panik. Oh no oh no oh no aku ulang banyak2 kali dalam hati. Yes folks. Aku biar lampu kereta terpasang. Masa bila aku bukak lampu pun aku tak ingat. Aku sumpah seranah diri aku lagi sekali. Dan sememangnya, my baby blue tak boleh nak start. Aku tengok jam, ada lagi setengah jam for my appointment. Tak cukup masa nak naik monorel aku cekau je cab. Dia tak pakai meter pulak. Aku kene RM10 dari sentral pegi jalan raja chulan. WTF??? Tak dapat nak fikir panjang aku takut terlambat.

Lepas dari tu baru aku sedar aku tak tukar kasut, pakai slipar buruk je. Heeeee...!! Dalam hati aku dah geram kat diri aku sendiri.. Apalah bodoh sangatttt...! Aku selamat sampai ke tempat medical check up and lepas habis tu aku dah bingung pasal kereta aku still kat sentral, pastu tak tahu nak buat apa... aku tengok dalam wallet..apsal tinggal RM15 jer?? Baru aku tersedar duit aku tercicir dalam cab.

Rasa nak nangis pon ada.. rasa nak gelak pon ada..rasa nak hempuk2 kepala aku kat dinding pon ada.

Last2 aku naik monorel pegi bukit bintang sebab aku mmg takde hala tuju. Member aku call tanya aku kat mana, pastu aku mula la cerita pok pek pok pek kat dia..dia suruh aku tunggu dia habis kerja. Aku tengok jam, ada lagi satu setengah jam. Jadi aku pon pegila starbucks, lepas aku beli cofee, aku duduk kat satu sudut tiba-tiba waitress starbucks tu datang dekat 'Maaf kak, sini tak boleh merokok sebab new rules, kat kaki lima shopping complex tak buleh, sidewalk depan tu buleh'

Aku tercengang. Aku amik coffee aku tu pastu terus belah. *Terkumat kamit mulut aku sensorang*

Lepas habis sebat. Aku masuk Sg wang, and melepaskan kesengsaraan aku dengan membeli t-shirt *swipe je sbb cash tinggal tiga hengget* Lega sikit.

Sedar tak sedar masa dah time aku pun mula gerak ke opis member aku tu, dan kitorg pun patah balik ke sentral nak tengok kereta aku. Dengan membaca jampi serapah aku pun try nak start kan kereta. Alhamdulillah, dah ok.

Begitulah kesudahan hari bodoh sedunia aku semalam, yang memang aku takkan lupa sampai bila-bila.. sampai rumah je aku pikir balik...kenapalah aku biol sangat hari tu... hmm... banyak buat dosa kut... *aisehhh takotnye* Amik lah semua tu sebagai dugaan dugaan dari yang Maha Esa... kadang-kadang kene la beringat2 gak.. ye tak..?

*wink wink* :P~

14 comments:

ePy said...

epy x keje mcm2 jd kat intan yerr..

cian dierrr..

Floyd said...

Hahaha

Lawak sial posting nie..

erm.. i meant kesian nyer minah nie...

hahaha.

Anonymous said...

alalalala...cian nyer dia...tuhan hanya menduga ... sbb nak habag kat u...jgn ler lupa truss dia...

Ikan Lumba2 1...

-intan- said...

epy - ha'ah... !! tulah sape suh epy malas gi keje isnin tuhhhh??? heheeh :P

onie - hahaha bila i baca balik.. mmg rasa nak tergelak golek2...tapi time tu mmg sengsaraaaaa

anonymous - ikan lumba2??? cikgu ehhhh??? :P~

chOO chOo nak lek ... said...

ciannnnyerrrrr...

intan welkam bekkkkk xoxo!

* intan garang gak bile dlm keadaan ginih * muehehehe

-intan- said...

chooOOooOOoo... rindu la kat choo... hehehe.. im owis around.. kdg2 jer takde masa nk updet. tp smlm mmg a blogworthy day kot..! Grrrrrammm... hehehe.. mmg terasa tercabar kesabaran kew...kikiki :P

Flextro Electro said...

Hahaha....
Intan... Intan...
Ape daaa...!
Macam budak kecik...
But cute gak laa... Funny..!
100% markah untuk karangan anda..! =D

am0i ida said...

salam intann..

sori intan lama tak singgah cni..bagus ler masih membloggingkan diri...

sabar yer intan...biasalah tu ujian..setiap dari kita ada ujian masing2kan...sebagai kaffarah/penghapus dosa kita...tapi kena terima dgn positip ler..akupun penah gak kena hari bodoh sedunia tp selalunya kena hari pelupa sedunia..ehe..

Anonymous said...

Hi,

We are new company which offer SEO services. For all customer who contact us in 5 day we will made a special offer.
If you sign agreement for 12 months we don't charge you within first 6 month.
Be first and visit our site and ask us about special offer for you.

SEO/SEM [url=http://www.budownictwo-swiatowe.nowa-architektura.com.pl/]Buildings Site[/url]

Masage for forum moderator: Please don't delete this massage and contact us. We have special offer for you.
We can increase traffic of your forum for free (only if you will not cancel this massage).

Best Regards
SEO/SEM Manager
Adam Tolman
[url=http://www.miejsca.wyprawyturystyczne.info.pl/]Nice place[/url]

Anonymous said...

I rarely leave a response, however after browsing some of the comments on this page "Hari bodoh sedunia 24/11/2008".
I do have 2 questions for you if you do not mind.
Could it be just me or do some of the comments come across
like they are left by brain dead folks? :-P And, if you are posting on additional places, I would like
to keep up with you. Could you list of the
complete urls of all your social sites like your linkedin profile, Facebook page or twitter feed?
my site :: Poker

Anonymous said...

Hi there! This blog post couldn't be written any better! Going through this post reminds me of my previous roommate! He always kept preaching about this. I am going to forward this information to him. Fairly certain he'll have a great read.

Many thanks for sharing!

Visit my homepage :: electrician katy

Anonymous said...

Can I simply just say what a comfort to find somebody who genuinely knows
what they're talking about on the web. You actually understand how to bring an issue to light and make it important. A lot more people ought to check this out and understand this side of your story. I can't believe
you're not more popular because you surely possess the gift.

Here is my website :: links to order diclofenac

Anonymous said...

At this time it appears like Expression Engine is the preferred
blogging platform available right now. (from what I've read) Is that what you're using on your blog?


My site :: www.pornoutopia.com

Anonymous said...

I could not resist commenting. Very well written!

my blog post ... http://www.teenpornsexpussy.com (http://www.hotbbporn.com/user/257/GloryHeim/info)